Як печуть паски Твір-опис - Українська мова - Шкільні твори - Література, реферати, бланки - ТОП-каталог
Субота, 10.12.2016, 23:21
ТОП-каталог
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS

Меню сайту
Реклама

Реклама в Интернете


Реклама в Интернете
Пошук
Категорії розділу
Українська література [295]
Українська мова [71]
Зарубіжна література [34]
Реклама
Форма входу
RSS
RSS
Реклама

Наше опитування
Чи підтримуєте ви "Харківські угоди" Януковича-Мєдвєдєва
Всього відповідей: 170
Друзі сайту
Украинский портАл Яндекс цитирования
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
 Література, реферати, бланки
Головна » Файли » Шкільні твори » Українська мова

Як печуть паски Твір-опис
30.01.2016, 18:49

Як печуть паски

 

 

Твір-опис

У всі часи народ дуже любив свята. Але з якоюсь особливою надією, трепетом і любов'ю люди чекали Великдень. Саме у ці дні починається справжня весна, з її буйними фарбами і пахощами.

До цього свята у всіх будинках бабусі і мами печуть паски, роблять сирні паски і фарбують яйця. З дитинства я завжди чекаю з нетерпінням Різдво і Великдень, як найголовніші, більші свята.

 

 

Мені подобається спостерігати, як народжується свято, як печуть паски. Ароматні, рум'яні, незвичайно смачні і такі, що зачаровують своєю красою.

Починають їх пекти в чистий четвер. У будинку повинен бути ідеальний порядок. Як тільки мама викладає на стіл муку, родзинки, масло, яйця, ванілін, в будинок приходить святковий настрій.

 

 

Хороша, смачна паска — гордість кожної господині. Існує прикмета: якщо паски вийдуть на славу, то і рік буде вдалим.

Мама вже чаклує над тестом. Спочатку добре вимішує, а потім стежить, щоб тісто «не втекло». Поки паски підходять, готують спеціальні форми, змащують їх маслом і виставляють на столі, щоб вони були під рукою.

 

 

Коли тісто підійде, його викладають у форми. Але заповнюють форми тестом лише на третину, щоб воно підходило.

Прикрашає паски кожна господиня по-своєму. Моя мама змащує збитим з цукром білком і посипає кольоровим цукровим горошком.

 

 

Паски роблять великі, середні і зовсім маленькі — для дітей. Пробувати або є паски можна тільки в неділю, після того, як їх освятять в церкві.

В неділю, коли вся наша сім'я збирається за столом, мама розрізає найбільшу освячену паску, і на душі стає дуже радісно і ясно. Я думаю, що всі люди люблять це свято і з задоволенням їдять ароматні паски.
Категорія: Українська мова | Додав: vladzyo | Теги: Як печуть паски Твір-опис
Переглядів: 74 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2016
Безкоштовний хостинг uCoz

ТУТ МОЖЕ БУТИ ВАША РЕКЛАМА